Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Чеснови картофки с копър и оцет

Чеснови картофки с копър и оцет

Чеснови картофки с копър и оцет
Снимка: Ирина Андреева Jolie
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Едни много вкусни картофки с копър и оцет за гарнитура на вашето месце"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 500 грама
  • пресен копър - 3 - 4 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно пресните картофки, но без да ги белите. Нарежете ги на две.

Изпържете ги до хубав златист цвят (не е необходимо много време).

Готовите картофи прехвърлете още топли в купа с капак. Объркайте ги с наситнените чесън и копър.

Овкусете картофите соте с оцет и сол, сложете капака и раздрусайте добре.

Оставете престоят поне половин час, за да се смесят хубаво ароматите.

Чесновите картофки с копър и оцет са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: