Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени чеснови картофки с розмарин

Печени чеснови картофки с розмарин

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Печени чеснови картофки с розмарин
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Най-вкусните печени картофки стават точно с тези подправки. Вижте кои са те"

Необходими продукти

  • зехтин - 3 лъжици ароматен (с риган и чесън)
  • картофи - 1 кг (Агрия или Санте)
  • къри - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • риган - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л. (от суха чабата)
  • розмарин - 1 стрък
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги. Най-добре е да ползвате сортове, които имат по-малко нишесте - те са подходящи както за чипс, така и за пържене.

Нарежете обелените картофи на резени със средна дебелина.

Кипнете в голяма тенджера вода и я посолете, бланширайте картофите за около 4 минути. След това ги извадете и оставете да се отцедят от течността.

Пригответе си галетата от стара суха чабата.

Смесете сухите съставки в подходящ съд и ги объркайте много добре. Може да сложите охладените картофи в плик - така ще бъде още по-лесно.

Сипете в плика зехтина и разбъркайте, след това прибавете ароматните подправки и така всички вкусове ще полепнат по картофките.

В плитка тава сложете картофите. В средата им сложете стръка розмарин.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете картофите около 15-тина минути, извадете и ги залейте с разтопено масло.

Върнете във фруната да се допекат до получаването на хубава коричка.

Печените чеснови картофки с розмарин са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: