Начин на приготвяне
Измийте картофите, обелете ги. Най-добре е да ползвате сортове, които имат по-малко нишесте - те са подходящи както за чипс, така и за пържене.
Нарежете обелените картофи на резени със средна дебелина.
Кипнете в голяма тенджера вода и я посолете, бланширайте картофите за около 4 минути. След това ги извадете и оставете да се отцедят от течността.
Пригответе си галетата от стара суха чабата.
Смесете сухите съставки в подходящ съд и ги объркайте много добре. Може да сложите охладените картофи в плик - така ще бъде още по-лесно.
Сипете в плика зехтина и разбъркайте, след това прибавете ароматните подправки и така всички вкусове ще полепнат по картофките.
В плитка тава сложете картофите. В средата им сложете стръка розмарин.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете картофите около 15-тина минути, извадете и ги залейте с разтопено масло.
Върнете във фруната да се допекат до получаването на хубава коричка.
Печените чеснови картофки с розмарин са чудни!