Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Чеснови скариди във винен сос

Чеснови скариди във винен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
16
Чеснови скариди във винен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Бялото вино е изстудено, нали, защото слагаме скаридките на масата"

Необходими продукти

  • дафинов лист - 1 брой
  • скариди - 500 грама
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна. Загрейте малко олио в тиган и го запържете за 1-2 минутки.

Прибавете скаридите и овкусете с магданоза и дафиновия лист. Налейте бялото вино, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

След като заври виното, гответе още 10-тина минути. Не гответе прекалено дълго скаридите, защото ще станат жилави.

Изключете котлона и оставете скаридите да престоят 5 минути в соса, така ще попият по-добре вкусовете.

Чесновите скариди във винен сос са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: