Начин на приготвяне
Добре почистените свински езици се заливат с подсолена вода и заедно с корените за супа се варят до готовност. По желание можем да ги обелим, но можем да ги оставим и с ципата.
В отделен съд загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязания лук. Добавяме морковите, нарязани на филийки, а когато омекнат и те, поръсваме с брашното.
Разреждаме запръжката с 2 ч.ч. от бульона, в който са се варили езиците, както и 1 ч.ч. бяло вино. Пускаме няколко скилидки чесън и оставяме соса да се вари на тих огън около 20 минути.
Добавяме нарязаните на филийки езици, варим още 10 минути. Сваляме ястието от котлона, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.