Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Руладини със сирена и винен сос

Руладини със сирена и винен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нарежете изпечените пълнени гърди и ги поднесете със сосче и гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • горгонзола - 80 г
  • пармезан - 40 г, настърган
  • печурки - 100 г пресни
  • лук - 1 глава, кромид
  • масло - 1 с.л. краве
  • олио - 1 с.л.
  • босилек - 1 щипка, сух
  • За соса
  • червено вино - 100 мл
  • бульон - 1 кубче
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зачервете леко филетата в загрятото олио, подправете ги със сол и черен пипер и ги оставете да изстинат.

Задушете накълцания лук в олиото, отделно изпържете наситнените печурки в маслото и ги отцедете от мазнината върху книжни салфетки.

Смесете надребнената горгондзола, настърган пармезан, лука, печурките и босилека и разбъркайте добре.

Във всяка от пилешките гърди с остър нож направете дълбок джоб, напълнете ги с плънка, завийте ги поотделно с алуминиево фолио като пакетчета и ги печете около 30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време сгорещете водата, разтворете вътре натрошеното кубче бульон, след което го прецедете.

В олиото запържете брашното, налейте бульона и виното, като разбърквате енергично, за да получите гладък сос, оставете го да клокне леко, добавете сол и в самия край на варенето балсамовия оцет.

Нарежете изпечените пълнени гърди и ги поднесете, полети със соса, с гарнитура по ваш вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: