Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със зеленчуци във винен сос

Пилешко със зеленчуци във винен сос

Пилешко със зеленчуци във винен сос
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 3 глави
  • пилешко месо - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 250 грама
  • масло - 50 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • пилешки бульон - 150 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги сварете за кратко, след което ги нарежете на парчета. Обелете и наситнете лук.

Нарежете пилешкото на по-малки порции и го оваляйте добре в брашно.

Загрейет зехтина в подходящ съд и запържете месото и от двете страни. Извадете го и в същата мазнина запържете до златисто лука с морковите. Върнете пилето и налейте виното.

След няколко минути сипете бульона и разбъркайте добре.

Във винения сос сложете малко масло за още по-копринен вкус. Овкусете с черен пипер и сол, сложете капак и гответе до почти пълно изпаряване на течността.

Пилешкото със зеленчуци във винен сос е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: