Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки хапки и го запечатайте от всички страни в тиган със сгорещена мазнина.
Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги добавете заедно с дафиновия лист при месото.
Сипете виното и оставете ястието да къкри на бавен огън.
Размийте брашното в малко вода и го добавете при другите продукти.
Осолете свинския кебап и го оставете да къкри до готовност.
За картофеното пюре сварете картофите в леко подсолена вода с щипка шафран и след това ги намачкайте със 100 мл от бульона и малко масло. Осолете го и го разбъркайте добре.
За ориза запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган с малко мазнина и сипете вътре ориза.
След няколко минути сипете лимоновия сок, 4 ч.ч. гореща вода, черен пипер и сол.
Щом заври водата, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.
Поднесете свинския винен тас кебап по избор с топка ориз или картофено пюре.
Добър апетит!