Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Кебап»Винен кебап от сърна

Винен кебап от сърна

MarianeMariane
Новак
6944
Винен кебап от сърна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Поднасяме кебапа с гарнитура от ориз пилаф, картофено пюре или друга по избор"

Необходими продукти

  • сърнешко месо - 1.5 кг плешка или гърди
  • масло - 180 г
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 1/4 глава
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • червено вино - 300 мл
  • вода - 750 мл може и бульон
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп.

Сърнешкото месо се нарязва на дребно и се запържва до зачервяване в силно сгорещено масло. Когато се запечата от всички страни, се вади и прибира на топло, а в мазнината от пърженето се слагат зеленчуците, нарязани на кубчета, дафиновия лист и черният пипер.

Когато зеленчуците се запържат, прибавяме доматеното пюре, връщаме обратно месото и заливаме с червеното вино и бульона. Оставяме ястието да се задушава на тих огън до готовност на месото. Важно е сосът през цялото време да покрива месото, като при нужда може да доливаме по малко гореща вода.

Поднасяме кебапа с гарнитура от ориз пилаф, картофено пюре или друга по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: