Начин на приготвяне
Препоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп.
Сърнешкото месо се нарязва на дребно и се запържва до зачервяване в силно сгорещено масло. Когато се запечата от всички страни, се вади и прибира на топло, а в мазнината от пърженето се слагат зеленчуците, нарязани на кубчета, дафиновия лист и черният пипер.
Когато зеленчуците се запържат, прибавяме доматеното пюре, връщаме обратно месото и заливаме с червеното вино и бульона. Оставяме ястието да се задушава на тих огън до готовност на месото. Важно е сосът през цялото време да покрива месото, като при нужда може да доливаме по малко гореща вода.
Поднасяме кебапа с гарнитура от ориз пилаф, картофено пюре или друга по избор.