Edin.bg»Избрани Колекции»Тас Кебап с Вино


Оризът ще бъде гарнитура към вкусния тас кебап.
Поднесете тас кебапа по турски и се насладете....

Поднесете свинския винен тас кебап по избор с топка ориз или картофено пюре.
Добър апетит!...

Размийте доматената салца с виното и ги добавете към месото. Добавете и подправките....

Тас-кебапът се пече около 45 минути в умерено загрята фурна. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз....

Нарязваме месото на парчета, заливаме с подсолена вода, добавяме морковите и варим на тих огън, подправено с дафиновия лист и по желание с малко кимион...

Наливаме след това виното, размиваме брашното, изсипваме всичко в тавичка и запичаме във фурната за 40-45 минути....

Заека накисваме в равни части вода и оцет за около 12 часа. След това го отцеждаме, набождаме на шиш и печем върху разгоряла жар или скара.
Отделно...

Кебапът се разбърква и след около десет минути се налива червено вино.
Овкусява се със сол, дафинов лист, червен и черен пипер....

Виненият кебап е традиционно българско ястие, което съчетава сочни парчета месо с ароматни зеленчуци и вино....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: