Edin.bg»Избрани Колекции»Кебап Върху Ориз

Заека накисваме в равни части вода и оцет за около 12 часа. След това го отцеждаме, набождаме на шиш и печем върху разгоряла жар или скара.
Отделно...

Турският адана кебап поднесете върху пърлените питки и поръсете със свеж магданоз.
Добър апетит!...

Марината не изхвърляме, с нея мажем няколко пъти класическия шиш кебап по време на печене....

Нарязваме агнешкото месо на правилни парченца, овкусяваме със сол и черен пипер, намазваме обилно с олио и оставяме поне 2 часа в хладилник.
След...

Поднесете кебапа в компанията на варен ориз.
Маминият тас кебап е много вкусен....

Към каймата прибавете ситно нарязаните лук и чушки, майорана, кима, кориандъра, черния пипер, солта и чили сос и омесете добре.
Оформете от сместа...

Поднасяме кебапа с гарнитура от ориз пилаф, картофено пюре или друга по избор....

Прехвърлете продуктите в тава, добавете ориза и 1 л топла вода, разбъркайте и печете 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка: