Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с пилешко

Султан кебап с пилешко

Султан кебап с пилешко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • пилешко месо - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • за соса Бешамел
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 200 г
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на султан кебапа нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина.

Накъсайте пилешкото и го добавете в тигана с малко вода - задушете го за кратко.

Изсипете доматеното пюре, захарта, черния пипер, солта и кимиона.

Гответе плънката още нколко минути и я махнете след това от огъня.

За приготвянето на соса сипете брашното в дълбок тиган и бъркайте, докато се позапържи.

Налейте прясното мляко и водата и бъркайте до сгъстяване.

Сложете в купичка 2 кори и ги напълнете с плънката.

Съберете отгоре краищата, за да получите топка.

Обърнете я в намаслена тава. Направете това още 3 пъти с другите продукти.

Залейте ги със соса и ги поръсете с настърган кашкавал.

Печете ястието на 200 °C до златисто.

Султан кебапът с пилешко е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: