Пилешко в портокалов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k519
Пилешко в портокалов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 грама (цели)
  • портокали - 1.5 бр.
  • розмарин - 1 с.л.
  • масло - 25 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • броколи - 300 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре пилешките гърди и ги подсушете. Мариновайте ги за една нощ в прясно мляко - така ще бъдат още по-крехки.

Накъсайте броколите и ги измийте. Бланширайте ги за 5 минути във вряща подсолена вода.

Загрейте на силен огън маслото със зехтина.

Още преди да се разтопи изцяло маслото, сложете нарязаното на едро пилешко и го поръсете с розмарин.

Запържете до златист загар. Изстискайте в тигана сока от единия портокал и гответе 1-2 минути.

Прибавете броколите и ги задушете за кратко. Накрая посолете всичко.

Поднесете пилето с броколи, като го полеете с останалия сос.

Нарежете половинката портокал и украсете пърженото пиле.

Пилешкото в портокалов сос е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: