Начин на приготвяне
Измийте много добре пилешките гърди и ги подсушете. Мариновайте ги за една нощ в прясно мляко - така ще бъдат още по-крехки.
Накъсайте броколите и ги измийте. Бланширайте ги за 5 минути във вряща подсолена вода.
Загрейте на силен огън маслото със зехтина.
Още преди да се разтопи изцяло маслото, сложете нарязаното на едро пилешко и го поръсете с розмарин.
Запържете до златист загар. Изстискайте в тигана сока от единия портокал и гответе 1-2 минути.
Прибавете броколите и ги задушете за кратко. Накрая посолете всичко.
Поднесете пилето с броколи, като го полеете с останалия сос.
Нарежете половинката портокал и украсете пърженото пиле.
Пилешкото в портокалов сос е готово.