Начин на приготвяне
Измийте бутчетата и го подсушете. Овкусете ги със сол и черен пипер, натъркайте добре с ръце и оставете да се овкусят 30-тина минути.
Междувременно пригответе зеленчуковия сос. Наситнете лука и настържете морковите, запържете ги до омекване в олиото.
Прибавете доматите от консерва и овкусете с подправките. Накрая сипете счукания чесън и посолете. Сложете капак и задушете доматения сос за 10-тина минути на умерен огън.
В тава сипете олиото и го загрейте на котлона. Наредете бутчетата и ги запържете до хубав златисто-кафяв цвят от двете страни. Сипете върху тях соса - нека покрие бутчетата.
Поръсете с наситнен магданоз. Покрийте плътно тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята на 200 градуса фурна. Печете около 40 минути или до готовност на задушеното пиле.
Задушеното пилешко в разкошен сос е много вкусно.