Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко с праз и разкошен сос

Пилешко с праз и разкошен сос

ГабриелаГабриела
Новак
95354
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Тайната на пилешкото с праз е в разкошния сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 - 200 грама от бутчета
  • гъби - 350 грама
  • готварска сметана - 400 мл
  • праз - 1/2 стрък
  • масло - 50 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза и гъбите.

Загрейте олио и масло, задушете ги. Прибавете нарязаното пилешко месо и продължете готвенето за няколко минути.

Отделно запържете брашното с малко масло. Щом промени цвета си, сипете готварската сметана. Започнете да бъркате с бъркалка и овкусете соса с индийско орехче със сол.

Залейте зеленчуците и пилешкото със сметановия сос. Разбъркайте и овкусете задушеното пиле с още сол и пипер на вкус.

Задушавайте до готовност.

Пилешкото с праз и разкошен сос е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: