Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе с млечен сос

Панирано пилешко филе с млечен сос

Панирано пилешко филе с млечен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Задължително си направете и млечно сосче към панираното пилешко филе - просто чудесно мезе или основно хапване"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 200 грама
  • черен пипер - щипка
  • за панировката
  • яйца - 1
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • пармезан - 1 ч.л.(ситно настърган)
  • олио - 200 мл за пържене
  • соев сос - за овкусяване
  • за чесновия сос
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • копър - няколко стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на ленти с дебелина 2-3 см. Овкусете пилето с черен пипер и пикантина (ако желаете).

Оваляйте леко филетата в брашно, след това ги потопете в разбито яйца и накрая в галетата (предварително смесена с лъжичка пармезан).

Притиснете с ръка, за да може да полепне добре панировката.

Загрейте мазнината в тиган и изпържете панираното пиле до готовност.

Отцеждайте готовите филета върху кухненска хартия. Напръскайте ги леко със соев сос.

За чесновия сос смесете киселото мляко с майонзата, пресования чесън, копъра и солта. Поднесете филенцата с него.

Панираното пилешко филе с млечен сос е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: