Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирано пилешко филе в еър фрайър

Панирано пилешко филе в еър фрайър

Панирано пилешко филе в еър фрайър
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако ви мързи да панирате и пържите, еър-фраера ще свърши това за вас. Наздраве!"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. тип пеперуда
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 4 щипки
  • олио - за поръсване
  • брашно - за поръсване
  • яйца - 2 средно големи
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото за рецептата се срязва на две през средата да се получат 4 филета. Поръсете със сол, черен пипер, щипка червен пипер, пресована скилидка чесън на всяко парче.

Натупва се леко с брашно, топете в разбити яйца и после натупвате в натрошен царевичен корнфлейкс и притискате с пръсти да полепне добре.

Всяко парче от филето се поръсва с малко олио и поставяте върху решетката на фрайъра.

Включвате на 200 градуса и печете до златисто панираното пилешко, при мен за 25 минути беше готово, като след 20 минута се обръща и запича за 5 минути.

Сервира се за обяд с прясна салата от домати и краставици.

Лесно и вкусно панирано пилешко филе в еър фрайър за обяд или вечеря!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: