Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирано пилешко със зелева гарнитура

Панирано пилешко със зелева гарнитура

Панирано пилешко със зелева гарнитура
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Някои класики никога не омръзват. Така е и в този случай."

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • корнфлейкс - за паниране, смлян
  • майонеза - 1 с.л. майонеза
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитура
  • зеле - 1/2 бр.
  • чушки - 1 зелена
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 1 ск.
  • моркови - 1 голям
  • още
  • мед - 1 с.л. или на вкус
  • оцет - на вкус
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пилешкото. Трябва да го нарежем на ленти.

В друг съд миксираме майонезата със сол и черен пипер. В тази смес топваме пилешкото и го овалваме добре в корнфлейкс.

Така панираните филенца разполагаме в тавичка, постлана с хартия за печене. Слагаме във фурната и печем на 180 градуса до печем до хубав златист загар.

През това време правим нашата гарнитурка.

За целта с дълбок съд смесваме скълцаното зеле с нарязаните чушки и морков. Поливаме зелевата салатка с дресинга, приготвен от посочените продукти.

Сервираме панирано пилешко със зелева гарнитура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: