Начин на приготвяне
Празът се скълцва на дребно и се задушава в дълбок тиган или тенджерка с малко олио. След 5 минути към него се добавят нарязаните на ситно гъбки. Слага се и надребненото пилешко филе.
Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и след десетина минути се отстранява от огъня. Тестото се разгъва на кора. Добре е да го направите върху хартия за печене.
След това поставете от приготвената плънка с пилешко и завийте като руло. A можете да сплетете плетеница или да оформите тестото по ваш вкус. Ако ви е трудно, опитайте да го закрепите с клечки за зъби.
Направете му няколко дупчици на различни места и го намажете с разбито яйце. Така приготвеното руло сложете в тава заедно с хартията. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. След около 30 минути ще е готово.