Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с млечен сос

Агнешко с млечен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко с млечен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от предницата
  • моркови - 1 бр.
  • магданозени корени - 1 - 2 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр. жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме крехко агнешко месо от предницата на агнето и го нарязваме на средно големи парчета.

Заливаме месото с 2 ч.ч. подсолена вода, добавяме морковите и магданозените корени и варим до готовност на месото.

Свареното агнешко изваждаме в дълбока чиния, а бульона прецеждаме.

Загряваме маслото и запържваме до бледорозово брашното. Разреждаме запръжката с бульона, в който се е варило агнешкото. Добавяме прясното мляко и сол на вкус.

Оставяме соса да поври 10 минути на тих огън. Сваляме от котлона и внимателно добавяме разбитите жълтъци.

Заливаме месото с готовия сос, гарнираме със сварени яйца и поднасяме със салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: