Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешко с бакла по селски

Агнешко с бакла по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Селска манджа от агнешко с бакла - вземете си хлебче да си топите"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг тлъсто от предницата
  • бакла - 1 кг прясна
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 3 връзки пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на еднакви парчета и го запържете в олиото или още по-добре - в масло.

Когато месото се зачерви, добавете ситно нарязания лук, запържете и него и след това прибавете червения пипер и почистената и измита бакла.

Захлупете ястието и го оставете да се позадуши за няколко минути, след което налейте малко гореща вода.

Оставете агнешкото да се задушава на тих огън до пълното омекване на баклата и готовност на месото.

Преди да свалите съда от котлона, поръсете със ситно нарязани копър и магданоз. Поднесете с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: