Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак по селски

Агнешко със спанак по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко със спанак по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Време е за агнешко със спанак - а вие какво мислите"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от предницата
  • спанак - 1.5 кг
  • лук - 2 връзки пресен
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • червен пипер
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри парчета и запържете до зачервяване в олио или масло. Прибавете нарязания лук и го пържете до омекването му.

Поръсете с брашното, разбъркайте добре и ръснете червен пипер, за да се оцвети.

Разредете запръжката с малко гореща вода и оставете ястието да ври на тих огън под похлупак.

Когато месото омекне, добавете почистения и нарязан на дребно спанак. Задушавайте на тих огън до готовност, като от време на време добавяте по малко вода и разбърквате, за да не загори.

Преди да свалите ястието от котлона добавете ситно нарязан магданоз. Поднесете задължително с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: