Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко бутче с гъби по селски

Агнешко бутче с гъби по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко бутче с гъби по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 10 - 15 бр. едри
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкото бутче, посоляваме го и го слагаме да се запържи от всички страни до зачервяване. Когато месото се запържи, слагаме нарязаните на парчета гъби, сол и черен пипер на вкус и наливаме 1 кафена чаша гореща вода.

Оставяме ястието да се задушава на бавен огън, като от време на време доливаме минимални количества гореща вода.

Готвим, докато остане съвсем малко вода и месото е готово. След което вадим агнешкото бутче в подходяща чиния за сервиране, отстрани подреждаме гъбите.

Останалия от готвенето сос сгъстяваме с малко брашно, кипваме и прецеждаме. Поднасяме месото обилно залято с ароматния сос и поръсено със свеж магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: