Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки крилца пане с къри и галета

Пилешки крилца пане с къри и галета

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Хрупкави и много вкусни пилешки крилца Вижте как да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 2 кг
  • галета - 1/3 ч.чаша
  • къри - 1. 5 ч.л.
  • царевично брашно - 1/3 ч.чаша
  • червен пипер - 1.5 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво пилешките крилца, отцедете и ги подсушете с кухненска хартия.

В дълбока чиния смесете сухите подправки - къри, сол, двата вида пипер и чесъна на прах. Прибавете царевичното брашно и галетата, разбъркайте.

Оваляйте крилцата в ароматната смес.

Загрейте по-голямо количество олио в дълбок тиган. Изпържете крилцата и от двете страни.

Поднесете пърженото пиле със сос по ваш избор.

Пилешките крилца пане с къри и галета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: