Начин на приготвяне
За приготвянето на султан кебапа нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина.
Накъсайте пилешкото и го добавете в тигана с малко вода - задушете го за кратко.
Изсипете доматеното пюре, захарта, черния пипер, солта и кимиона.
Гответе плънката още нколко минути и я махнете след това от огъня.
За приготвянето на соса сипете брашното в дълбок тиган и бъркайте, докато се позапържи.
Налейте прясното мляко и водата и бъркайте до сгъстяване.
Сложете в купичка 2 кори и ги напълнете с плънката.
Съберете отгоре краищата, за да получите топка.
Обърнете я в намаслена тава. Направете това още 3 пъти с другите продукти.
Залейте ги със соса и ги поръсете с настърган кашкавал.
Печете ястието на 200 °C до златисто.
Султан кебапът с пилешко е много вкусен.