Ориз с пиле и гъби на фурна

Ориз с пиле и гъби на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Класическо ястие с ориз, пиле и зеленчуци на фурна"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • пилешки бутчета - 1 брой (голямо)
  • ориз - 250 - 300 грама
  • гъби - 1 консерва (180 грама)
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчето. Махнете кожата, а месото накъсайте на парченца.

Сипете олио в тенджерка и го загрейте. Запържете обелените и нарязани моркови и наситнения лук.

След 2-3 минути задушаване прибавете ориза и почистените и нарязани гъби. Оставете да се запържат за кратко.

Сипете горещия бульон (прецеден) от варенето на бутчето и овкусете с черен пипер, риган и сол. Върнете и пилешкото в съда.

Когато сместа заври, свалете от огъня и сипете в тава за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете ориза на фурна до готовност.

Оризът с пиле и гъби на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: