Начин на приготвяне
Обелете лука и моркова и ги нарежете на дребно.
В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио.
Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тенджерата и запържете до златисто. Добавете лука и моркова. Пържете до омекване.
Сложете картофите, нарязани на големи парчета, а след няколко минути и граха.
Добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте вода. Сложете подправките и нарежете чесъна на дребно.
Измийте бутчето и добавете и него. Затворете тенджерата и варете 15 минути. Изчакайте да излезе парата и махнете капака.
Извадете бутчето, махнете кокала и накъсайте месото на малки парчета.
Прехвърлете в тавичка за печене.
Добавете месото и разбъркайте. Печете пилето с грах в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Извадете и сервирайте пилето с грах и гъби на фурна.