Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с грах и гъби на фурна

Пиле с грах и гъби на фурна

Пиле с грах и гъби на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пиле на фурна, което няма да оставим само, разбира се - има си и грах, и гъби"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. бутче
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • грах - 300 г замразен
  • гъби - 8 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова и ги нарежете на дребно.

В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тенджерата и запържете до златисто. Добавете лука и моркова. Пържете до омекване.

Сложете картофите, нарязани на големи парчета, а след няколко минути и граха.

Добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте вода. Сложете подправките и нарежете чесъна на дребно.

Измийте бутчето и добавете и него. Затворете тенджерата и варете 15 минути. Изчакайте да излезе парата и махнете капака.

Извадете бутчето, махнете кокала и накъсайте месото на малки парчета.

Прехвърлете в тавичка за печене.

Добавете месото и разбъркайте. Печете пилето с грах в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Извадете и сервирайте пилето с грах и гъби на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: