Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Тас кебап с ориз по арменски

Тас кебап с ориз по арменски

Тас кебап с ориз по арменски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • месо - 500 г свинско
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г краве
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 с.л. сух
  • зеленчуков бульон - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо и маслото на малки парчета, а лука на ситно.

В голяма купа разбъркваме месото, лука и маслото с черния пипер, солта и джоджена.

Месото слагаме в емайлиран съд и го затваряме плътно.

Слагаме купата със свинското в средата на тава с отвора надолу и около него сипваме около 200 мл от зеленчуковия бульон.

Задушаваме го в предварително загрята на 180 °C фурна.

След около 40 минути го изваждаме, слагаме измития ориз в тавата около съда и доливаме с още бульон.

Готвим кебапа още за около 40 минути, като след това внимателно махаме купата, така че месото да остане в средата на ориза.

Тас кебапът с ориз по арменски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: