Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Мусака с патладжани по арменски

Мусака с патладжани по арменски

Мусака с патладжани по арменски
19/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Обожаваме мусаката с патладжани, а вие често ли я приготвяте?"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г телешка
  • патладжани - 2 филийки с дебелина 3 см
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете патладжаните, оставете ги да се отцедят от черния сок, подсушете ги, поръсете ги със сол и черен пипер, изпържете ги в сгорещеното олио и ги извадете внимателно.

В същата мазнина сложете овкусената със сол, черен пипер и ситно нарязан лук кайма и я пържете, докато стане сипкава.

С чаена лъжичка притиснете патладжаните, за да се получат лодки и в тях разпределете каймата.

Върху каймата сложете кръгчета домат, запечете мусаката 10-ина мин. в силна фурна и я поднесете поръсена със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: