Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Пълнени патладжани по селски

Пълнени патладжани по селски

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Пълнени патладжани по селски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Насладете се на така вкусните пълнени патладжани по селски!"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • патладжани - 4 бр.
  • плънка
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кайма - 250 г смес
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сос
  • вода - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна и лука на дребно. Обелете думата и го нарежете на ситно заедно с чушката. Задушете лука и чесъна за три минути в тиган.

Добавете чушката и домата, след няколко секунди - и каймата. Запържете, докато каймата побелее.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и мащерка. След 2-3 минути махнете от котлона.

Патладжаните натиснете с точилка, за да омекнат, измийте ги. Подредете ги в намазнена тава.

Срежете по средата, без да стигате до края. Напълнете с плънката, отгоре сложете резен домат.

Пригответе соса за пълнените патладжани.

Смесете водата, солта и доматеното пюре, изсипете в тавата.

Печете патладжаните в доматен сос за час на 200 градуса.

Насладете се на готовите пълнени патладжани по селски!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: