Начин на приготвяне
Накълцайте чесъна и лука на дребно. Обелете думата и го нарежете на ситно заедно с чушката. Задушете лука и чесъна за три минути в тиган.
Добавете чушката и домата, след няколко секунди - и каймата. Запържете, докато каймата побелее.
Овкусете със сол, черен и червен пипер и мащерка. След 2-3 минути махнете от котлона.
Патладжаните натиснете с точилка, за да омекнат, измийте ги. Подредете ги в намазнена тава.
Срежете по средата, без да стигате до края. Напълнете с плънката, отгоре сложете резен домат.
Пригответе соса за пълнените патладжани.
Смесете водата, солта и доматеното пюре, изсипете в тавата.
Печете патладжаните в доматен сос за час на 200 градуса.
Насладете се на готовите пълнени патладжани по селски!