Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Пълнени Патладжани Болонезе

Пълнени Патладжани Болонезе

EminaEmina
Новак
215
Пълнени Патладжани Болонезе
Снимка: Emina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"За всички онези от вас, които обичат патладжани, предлагаме тази специална рецепта"

Необходими продукти

  • кайма - 125 г телешка + свинска
  • патладжани - 2 големи
  • морков - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 50 г настърган
  • олио - 50 г
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • копър - 1/2 връзка
  • доматен сос - 500 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на половинки и ги издълбайте.

Осолете ги и ги оставете в наклонен съд за около 40 минути, за да се отцедят от горчивия сок.

През това време сложете в тиган с мазнина каймата, пресования чесън, вътрешността на патладжаните и ситно нарязаните морков и лук, за да се запържат.

Добавете захарта и доматеното пюре и ги оставете да къкрят за около 15 минути.

Сложете в тенджера на котлона да кипнете заедно 20 г олио, лимонов сок, копър, захар и малко сол.

Добавете патладжаните и ги варете до полуготовност.

Наредете ги в голяма тава, напълнете ги с плънката и ги сложете да се печат на 160 °C.

Малко преди да извадите пълнените патладжани ги поръсете с настърган кашкавал.

Поднесете ги с нарязан на ситно магданоз и богата зелена салата.

Пълнените Патладжани Болонезе са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: