Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на половинки и ги издълбайте.
Осолете ги и ги оставете в наклонен съд за около 40 минути, за да се отцедят от горчивия сок.
През това време сложете в тиган с мазнина каймата, пресования чесън, вътрешността на патладжаните и ситно нарязаните морков и лук, за да се запържат.
Добавете захарта и доматеното пюре и ги оставете да къкрят за около 15 минути.
Сложете в тенджера на котлона да кипнете заедно 20 г олио, лимонов сок, копър, захар и малко сол.
Добавете патладжаните и ги варете до полуготовност.
Наредете ги в голяма тава, напълнете ги с плънката и ги сложете да се печат на 160 °C.
Малко преди да извадите пълнените патладжани ги поръсете с настърган кашкавал.
Поднесете ги с нарязан на ситно магданоз и богата зелена салата.
Пълнените Патладжани Болонезе са много вкусни.
Добър апетит!