Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на две, осолете ги и ги оставете настрана за около 30 минути.
След това ги измийте и подсушете добре.
Издълбайте ги с остър нож.
Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган.
Добавете настъргания предварително на едро ренде морков и каймата.
Разбъркайте добре плънката.
След няколко минути добавете ориза и доматите и овкусете с подправките.
Сипете 1 ч.ч. вода и оставете плънката на огъня, докато течността се изпари.
Напълнете с нея патладжаните, настържете отгоре кашкавал и сложете по няколко кръгчета домат.
Сложете пълнените патладжани да се печат за около 40 минути на 200 °C.
Поднесете ги за обяд или вечеря на цялото семейство.
Пълнените патладжани с ориз и кайма са много вкусни.