Edin.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе с целина

Спагети Болонезе с целина

ИнаИна
Новак
1
Спагети Болонезе с целина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Добавяме специална съставка към спагетите Болонезе - целина, опитайте непременно"

Необходими продукти

  • спагети - 1 пакет (500 г)
  • моркови - 1 среден
  • домати - 700 г пасирани
  • кайма - 500 грама
  • целина - 1 стрък
  • морска сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • вода - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го запържете в загрята мазнина. Добавете наситнените моркови и целина. Щом и те се позапържат, добавете каймата.

Натискайте с лъжицата и бъркайте, за да се раздроби на фини трохички. Сипете доматите и водата, разбъркайте и поръсете със сол и захар.

Оставете соса Болонезе да се готви до готовност.

Кипнете вода, посолете с морската сол и сварете спагетите го готовност.

Отцедете и ги разпределете в чинии за сервиране. Сипете отгоре соса и украсете с босилек.

Спагетите Болонезе с целина са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: