Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински винен тас кебап

Свински винен тас кебап

Свински винен тас кебап
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Поднесете свинския винен тас кебап по избор с топка ориз или картофено пюре. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • бяло вино - 200 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • шафран - 1 щипка
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол
  • за ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки и го запечатайте от всички страни в тиган със сгорещена мазнина.

Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги добавете заедно с дафиновия лист при месото.

Сипете виното и оставете ястието да къкри на бавен огън.

Размийте брашното в малко вода и го добавете при другите продукти.

Осолете свинския кебап и го оставете да къкри до готовност.

За картофеното пюре сварете картофите в леко подсолена вода с щипка шафран и след това ги намачкайте със 100 мл от бульона и малко масло. Осолете го и го разбъркайте добре.

За ориза запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган с малко мазнина и сипете вътре ориза.

След няколко минути сипете лимоновия сок, 4 ч.ч. гореща вода, черен пипер и сол.

Щом заври водата, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Поднесете свинския винен тас кебап по избор с топка ориз или картофено пюре.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: