Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирено мезе»Панирани миди в бирена панировка

Панирани миди в бирена панировка

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
122879
Панирани миди в бирена панировка
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако все още не сте опитвали панирани миди, какво още чакате?"

Необходими продукти

  • миди - 2 килограма
  • копър - една малка шепа
  • сол - 1 лъжица
  • бира - 1 в.ч.
  • За панировката
  • брашно - 1 в.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтъркайте добре мидите с четка, измийте ги и сложете да се варят в тенджера с вода.

Добавете сол, копър и бира. Щом се отворят мидите, значи са готови. Онези, които не се отворят, не са годни.

Извадете мидените ядки от черупките. Пригответе бирената панировка, като за целта смесете всички съставки за нея.

Загрейте мазнина в тиган. Потапяйте мидите в панировката и ги изпържете до златист цвят.

Сервирайте биреното мезе топло.

Панираните миди в бирена панировка са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: