Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Гъби сърнели в бирена панировка

Гъби сърнели в бирена панировка

Гъби сърнели в бирена панировка
Снимка: Диляна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Панираните сърнели могат да бъдат едно наистина много вкусно мезе за любимото бяло вино"

Необходими продукти

  • бира - 2 - 3 с.л. тъмна
  • сърнели - 3 - 4 гъби
  • яйца - 2 броя
  • чесън на прах - ½ ч.л.
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете пънчетата на сърнелите. Внимателно почистете гъбите с помощта на суха четка - не ги мийте.

Нарежете всяка сърнела на едри парчета - най-често на 4. Леко ги посолете от страната на ресните.

Направете панировката, като разбийте яйцата и ги смесите с бирата, брашното, чесън на прах, сол и черен пипер.

Напоете гъбите в панировката и ги изпържете в умерено загрята мазнина - първо ги слагайте към гладката страна.

Получава се страхотно мезе, което се поднася с чаша студено бяло вино.

Гъбите сърнели в бирена панировка са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: