Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирено мезе»Свински дроб и сърца в бирена панировка

Свински дроб и сърца в бирена панировка

ЗориЗори
Новак
15515k
Свински дроб и сърца в бирена панировка
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Поръсете биреното мезенце със сос от пресован чесън, сол, лимонов сок и наситнен магданоз за още по-страхотен вкус"

Необходими продукти

  • свински дроб - 800 грама (бял)
  • свински сърца - 600 грама
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бира - 100 мл
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • майорана - 1 к.л. суха
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол
  • По желание за заливка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете свинските сърца и бял дроб, след което ги измийте под течаща студена вода, за да се премахне кръвта от тях.

Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. поръсете с сол, 3-4 зърна бахар и дафинов лист. Сварете до готовност.

Отцедете сварените карантии и след като поохладят може да ги нарежете. Дроба нарежете на средно големи парчета, а сърцата направете на жулиени.

Пригответе панировката, като разбиете до хомогенна смес яйцата с брашното, бирата, сол на вкус и смлените подправки.

Потапяйте резените сърца и дроб в панировката, след което ги изпържете в дълбок тиган със загрята мазнина (нека е повече, за да се получи маслена баня).

Когато пържените дреболии придобият хубав златист цвят и от двете страни ги извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.

Биреното мезе е готово. Може да го поднесете и със сос от пресования чесън, сол, лимонов сок и наситнения магданоз.

Свинският дроб и сърца в бирена панировка са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: