Начин на приготвяне
В тигана загрейте олиото и задушете нарязаните на ситно лук, чесън и настърганите моркови.
Пасирайте зрънцата нахут заедно със задушените зеленчуци.
Добавете подправките за фалафелите (може да сложите и други подправки), брашното и содата.
Разбъркайте всичко много добре и приберете в хладилника за 30-60 минути.
Оформете кръгли фалафели с желаната от вас големина, оваляйте ги в галета (по желание) и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Поръсете ги с олио и печете в предварително загрята на 200°С фурна за 20-30 минути.
Фалафелите с нахутено брашно са готови.
Ако имаш още нахут под ръка, опитай и другите ни предложения за домашни фалафели, вкусна салата с нахут или тези разядки с нахут.