Начин на приготвяне
Броколите в тиган в масло, задушени с чесън и люти чушки, са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали: истинско удоволствие.
Бърза и лесна рецепта с аромат на чеснови броколи.
Тази типично есенна гарнитура е идеална, за да служи като придружител на печени основни ястия от месо или риба.
За да приготвите броколите в тиган, първо трябва да започнете с почистване на броколите, които ще трябва да бъдат лишени от по-твърдото централно стъбло и листа.
Изрежете на малки розички, но не изхвърляйте стъблото. Нарежете го на филийки и след това всяка шайба наполовина.
Измийте зеленчуците и след това ги варете в обилно подсолена вода за около 10 минути.
След това отцедете броколите и оставете да се охладят.
В голям тиган леко запържете скилидките чесън с масло и лют пипер. След това добавете варените броколи и внимателно разбъркайте.
Гответе ги с капака на умерен огън, като често ги обръщате, за около 6-8 минути.
Подправете със сол и добавете щипка черен пипер, ако искате.
Броколите с масло и чесън са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали.