Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински език в масло и чесън

Свински език в масло и чесън

Свински език в масло и чесън
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Любимото мезенце за любимата алкохолна напитка"

Необходими продукти

  • краве масло - 50 г
  • свински език - 2 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинския език преди да го сложите да се вари във високата тенджера.

Наблюдавайте го постоянно, за да махате пяната, която ще се появява отгоре над водата.

Малко преди го махнете от котлона сложете сол.

След като се свари и охлади свинският език, внимателно го обелете.

Нарежете го на тънки филийки и подредете в чиния.

Разтопете маслото в тиган и прибавете към него чесъна на прах. Залейте порцията език.

Свинският език в масло и чесън е чудесно мезе за вашата любима напитка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: