Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Варени аспержи с масло

Варени аспержи с масло

Варени аспержи с масло
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Аспержите се срещат все по-често в различни рецепти, а и са страхотна гарнитура за любимите ви основни ястия"

Необходими продукти

  • аспержи - 350 - 400 г
  • лимони - 1 бр
  • краве масло - 30 г
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват, като дървесинната част от края на опашката им (около 1.5 см) се изрязва и се обелват (от главата към опашката), връзват се на снопче и се слагат в съд със студена вода, загряват се бавно и се кипват.

Около 20 мин след кипването им се прибавят няколко капки лимонов сок

(оцет) и сол.

Варят се, докато омекнат (да могат да се прободат с вилица).

Изваждат се върху сито и се отцеждат, след което се слагат в затоплена продълговата чиния, заливат се с разтопеното масло или се посипват със запържената в масло галета и се наръсват с нарязан магданоз.

Към тях се прибавят парченца лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: