Начин на приготвяне
Затопляме водата и добавяме 2 с.л. брашно и захарта. Оставяме за 5-6 минути да се активира маята.
Пресяваме брашното в широк съд и добавяме солта, маслото и сместа с маята.
Омесваме гладко тесто, покриваме го с кърпа и го оставяме за час и половина да втаса.
Кипваме водата за варенето на домашните гевреци в тенджера.
Разделяме тестото на 6 части и от тях оформяме гевреци. Пускаме гевреците във врящата вода.
Когато изплуват, ги изваждаме внимателно и ги подреждаме в тава, която сме покрили с хартия за печене.
Намазваме варените гевреци с малко разтопено масло и поръсваме с по малко сол.
Печем домашните варени гевреци на 200 градуса около 15-20 минути до златисто.