Домашни саламки

Домашни саламки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Домашните саламки са чудесни за закуска и за големи, и за малки"

Необходими продукти

  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • оцет - 1 с.л.
  • слънчогледово олио - 1 с.л.
  • вода - 500 г
  • плънка
  • кашкавал - 100 г
  • кренвирш - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • гъби - 1 ч.ч. консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното с дълбок съд и добавете водата към него. Добавете оцета, солта и олиото и замесете тесто.

Покрийте го с фолио и оставете за половин час настрани. Нарежете кренвирша и кашкавала, отцедете гъбите.

Разделете тестото на топчици. Всяка разточете и поставете малко от плънката от едната страна. Затворете другата половина и притиснете краищата с пръсти.

Сипете олио и пържете вкусните саламки от двете страни.

Домашните саламки са чудесни за закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: