Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Задушен ориз на тиган

Задушен ориз на тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Оризът винаги е страхотна гарнитура за всяка порция с месце"

Необходими продукти

  • зеленчуци - 400 грама замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 60 мл (олио)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо задушете зеленчуците в сгорещения зехтин. След като омекнат, сипете измития ориз и пържете докат стане прозрачен.

Налейте топлата вода с разтворения в нея булон. Овкусете със сол и пипер.

Гответе ориза на тиган докато се абсорбира цялата течност. Сервирайте топъл като основно ястие или гарнитура.

Задушеният ориз на тиган е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: