Гъби с ориз на тиган

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Гъби с ориз на тиган
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Гъби с ориз на тиган - класика за обяд или вечеря, за основно или гарнитура"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - около 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • подправки - 1 ч.л. по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме моркова, лука и гъбите.

Нарязваме лука на ситно, гъбите на шайби, а моркова настъргваме на едро ренде.

В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме лука.

Прибавяме моркова и гъбите и готвим, докато омекнат.

Измиваме ориза, добавяме го към зеленчуците, разбъркваме и готвим, докато оризът се позапържи и стане прозрачен.

Добавяме подправката и наливаме 1.5 ч.ч. вода.

Похлупваме с капака и готвим ориза с гъби за около 40 минути, докато оризът напълно се свари. При нужда слагаме още малко вода.

Гъбите с ориз на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: