Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Ориз със свински мръвки на тиган

Ориз със свински мръвки на тиган

Ориз със свински мръвки на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Грабваме един тиган и бързо забъркваме едно свинско с ориз"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 грама
  • китайски микс от зеленчуци - 1/2 пакет
  • ориз - 1 в.чаша
  • лук - 1 глава
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го запържете в загрято олио в дълбок тиган.

Сипете чашка вода, похлупете и задушете месото. Овкусете със зеленчукова подправка и чубрица.

Добавете в тигана соевия сос и доматения сок. Пържете до изпаряване на течността.

Извадете пърженото свинско, а всъщия тиган сипете още малко олио и запържете микса от зеленчуци.

Добавете предварително сварения ориз и го запържете. Добавете свинското към ориза на тиган, разбъркайте и овкусете с черен пипер.

Оризът със свински мръвки на тиган е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: