Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско с картофи и моркови в тенджера

Свинско с картофи и моркови в тенджера

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско с картофи и моркови в тенджера
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вземете си по-голяма тенджера, че това свинско с картофи и моркови е много вкусно и ще трябва да приготвите повече"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр. голям
  • свинско месо - 800 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус, за поръсване
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го запържете в тенджера с малко мазнина.

Добавете нарязаните на едро лук и морков. Разбъркайте ги добре и ги пържете до омекване на лука.

Овкусете с червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и разтворено във вода доматено пюре заедно с 1 к.л. захар.

Разбъркайте ястието и отгоре изсипете нарязаните на едро картофи.

Затворете тенджерата с капак и оставете вкусната манджа на слаб огън за около 20 минути.

Добавете счуканите скилидки чесън, 1 черпак гореща вода и отново затворете с капак.

Щом манджата заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете я да покъкри за няколко минути, овкусете я с пресен копър и я махнете от котлона.

Свинското с картофи и моркови в тенджера е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: