Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки и го запържете в тенджера с малко мазнина.
Добавете нарязаните на едро лук и морков. Разбъркайте ги добре и ги пържете до омекване на лука.
Овкусете с червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и разтворено във вода доматено пюре заедно с 1 к.л. захар.
Разбъркайте ястието и отгоре изсипете нарязаните на едро картофи.
Затворете тенджерата с капак и оставете вкусната манджа на слаб огън за около 20 минути.
Добавете счуканите скилидки чесън, 1 черпак гореща вода и отново затворете с капак.
Щом манджата заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете я да покъкри за няколко минути, овкусете я с пресен копър и я махнете от котлона.
Свинското с картофи и моркови в тенджера е много вкусно.
Добър апетит!