Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържен ориз»Пилешки жулиени с ориз на тиган

Пилешки жулиени с ориз на тиган

Пилешки жулиени с ориз на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешките жулиени с ориз на тиган са много вкусни. Задължително ги опитайте"

Необходими продукти

  • доматен сок - 250 мл
  • пилешко филе - 800 грама
  • ориз - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • китайски микс - 1 пакет
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на жулиени пилешкото филе. Овкусете ги със соевия сос и приберете в хладилник за няколко часа.

Сипете олиото в уок тиган и го загрейте. Изпържете пилешкото месо, извадете го и в същата мазнина изпържете ориза заедно с китайския микс зеленчуци.

Сипете 2 чаши топла вода и задушавайте до готовност. Поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте доматения сок и щом поизври течността от него, добавете меда, оцета, кетчупа и 2 лъжици соев сос.

Сервирайте пържения ориз с филето и сладко-киселия сос.

Пилешките жулиени с ориз на тиган са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: