Edin.bg»Избрани Колекции»Шафранов сос
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бешамел сосЗагрейте маслото и запържете до бледожълто брашното, като бъркате непрекъснато.
Когато брашното достигне до желания цвят, прибавете постепенно...
Сос Арабиата
В подходяща тенджерка се загрява зехтина и в него се запържват нарязаните на дребно лук и скилидки чесън.
Към тях се добавят червеното вино, захарта...
Сос асорти
Нарежете на ситно почистените лук, домати, краставици, кисели краставички и чушка.
Добавете ситно нарязания пелин и магданоз, горчицата, маринования...
Чеснов сос Айоли
Налейте зехтина във висок съд, чукнете вътре яйцето, изстискайте лимоновия сок и добавете предварително нарязания на едро чесън.
Посолете сместа...
Сос с ягорида
Загрявате маслото и запържвате брашното до златисто.
Прибавяте водата и при непрекъснато бъркане слагате пресованата и прецедена ягорида, солта...
Класически ванилов сос
Много от домашните кремове, които се приготвят, се поднасят, залети с ванилов сос, затова и давам тази рецепта за Класически ванилов сос.
Разбиваме...
Сос с моркови
Загрейте маслото и запържете брашното до светла запръжка. Разредете с бульона, добавете настърганите моркови и сол на вкус.
Оставете соса да се...
Сос с каймак
Загрейте маслото и запържете за кратко брашното до златисто.
Разредете запръжката с киселото мляко, магданоза и пасирания чесън. Оставете да ври...
Фин доматен сос
Загрейте мазнината и запържете до омекване ситно нарязаните зеленчуци. Когато омекнат, добавете доматената салца или доматите, настъргани на ренде...
Кето гъбен сос
Загрейте зехтина в тиган на среден огън.
Добавете наситнения лук и смлян чесън и задушете, докато лукът стане прозрачен и ароматен.
Добавете...
Класически сос Бешамел
В касерола загрейте млякото, мащерката, дафиновия лист и лука. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Затворете с капак и оставете за 10 минути....
Класически бешамелов сос
В подходящ съд се загрява кравето масло.
След като загрее съдът се дръпва от котлона, прибавя се брашното и се разбърква. Температурата на котлона...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 8
53
43
30
22
10
Дай твоята оценка: