Начин на приготвяне
Първо загрейте фурна на по-ниски градуси.
Сложете сьомгата в намазнена тава и я запечете до получаването на хубав златист загар и от двете страни.
Прехвърлете леко запечената риба в друг намазнен съд, поръсете с листата на лимона и покрийте плътно. Върнете да се допечете в много слаба фурна за 30-тина минути.
Менждувременно смесете сока от лайм, водата и захарта в малка тенджерка. Бъркайте сместа на котлона до разтопяването на захарта - внимавайте да не завира течността.
Оставете за още 2 минути и махнете от огъня.
Бавно охладете соса и прибавете към него наситнените кориандър и люта чушка.
Поднесете рибата, полята с чили соса.
Сьомга котлетите със сладко-лютив сос са готови.